Paks

Egyre több a paksi önkormányzat feladata a Paks II. beruházás kapcsán

Egyre több a paksi önkormányzat feladata a Paks II. beruházás kapcsán

A paksi önkormányzat feladatai egyre bővülnek a Paks II. beruházás kapcsán, jövőre lakásokat, egészségügyi szolgáltatást, oktatást kell biztosítani az érkező munkavállalóknak. Szabó Péter alpolgármester elmondta, hogy folyamatos az egyeztetés az infrastruktúra fejlesztéséért felelős államtitkárral, Becskeházi Attilával.

A lakásokat magánbefektetők építhetik meg az önkormányzat által kijelölt területeken, ugyanakkor a megfelelő egészségügyi szolgáltatásról és az oktatási feltételek biztosításáról az önkormányzatnak kell gondoskodnia. Jövőre megkezdődik a Paksi Gyógyászati központ harmadik ütemének kivitelezése, melyhez a kormány 20 milliárd forintos támogatást biztosít. A 4-5 ezer négyzetméteres intézményben orvosokra és szakdolgozókra is szükség lesz, akik orosz nyelvtudással is rendelkeznek.

 

Egyre több a paksi önkormányzat feladata a Paks II. beruházás kapcsán - forrás: paks.hu

Szabó Péter alpolgármester adott tájékoztatást az önkormányzat feladatairól a Paks II. beruházás kapcsán

 

A külföldi diákok befogadására a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában van elegendő kapacitás, az orosz fél biztosítja majd a tanárokat. Ugyanakkor a nyelvi akadály leküzdése érdekében orosz nyelvtanfolyamok szervezését tervezi az önkormányzat. A feladatokról és tervekről lakossági és vállalkozói fórum keretében adnak majd tájékoztatást, az első e hónap végén lesz, a téma az egészségügy. 

 

/T.D.