Paks

Lázár János: Nemzetközi tanácsadó testületet hozunk létre Paks számára

Lázár János: Nemzetközi tanácsadó testületet hozunk létre Paks számára

A kormány európai szinten elismert szakértők bevonásával, az Országos Atomenergia Hivatalon belül nemzetközi tanácsadó testületet fog létrehozni, fogalmazott Lázár János. 

A testület a Paksi Atomerőmű bővítése során segíti majd a fejlesztést, valamint - más európai példákhoz hasonlóan - garanciát jelent a nemzetközi szakmai közvélemény tájékoztatására - mondta Lázár János pénteken.

A miniszter kifejtette, hogy a nemzetközi sztenderdek figyelembevételével, a magyar adó- és áramdíjfizetők érdekeit szem előtt tartva, a gazdasági rezsicsökkentés előkészítése érdekében, a már működő Paksi Atomerőmű fejlesztésére, a Magyarország szempontjából stratégiai jelentőségű energiaforrás biztonságának megőrzésére, hatékonyságának növelésére, - más nagyvállalatokhoz hasonlóan - szintén világszerte elismert szaktekintélyeket kívánnak bevonni.

„Ezáltal a hazai eredmények és nemzetközi tapasztalatok alapján átláthatóbb és még eredményesebb működést tudunk elérni” - hangsúlyozta.

Az elmúlt hónapban továbbá 3 rendkívüli jelentőségű szerződést is aláírtak a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban, mely tovább növeli Paks szerepét a hazai és nemzetközi energiaellátásban.

 

MTI/MCOnet