Paks

Naperőműpark épül Pakson

Naperőműpark épül Pakson

Pakson építi meg az MVM Hungarowind Kft. az ország egyik legnagyobb naperőművét, a 20,6 megawatt kapacitású erőmű fél éven belül épül meg.

Az MVM Hungarowind Kft. 108 kisebb és 2 nagy naperőmű létesítését tervezi idén az országban. "Az, hogy itt épül meg az ország egyik legnagyobb naperőműve, jelzi, a nukleáris és a megújuló energia jól megfér egymással" - mondta el Zsuga János, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója.  A paksi naperőmű 8500 háztartás ellátására lesz képes, ezért, ha megépül, Paks már nemcsak az atomenergia, hanem a napenergia hazai központja is lesz.

 

Paks az atomenergia és a napenergia hazai központja is lesz

A paksi naperőmű 8500 háztartás ellátására lesz képes

 

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkja létesítéséért felelős tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, hogy a beruházás jól illeszkedik a 2011-ben elfogadott nemzeti energiastratégiában foglaltakhoz. Magyarország ebben célul tűzte és nemzetközi egyezmények keretében is vállalta, hogy a megújuló energiaforrás-felhasználást növeli - mondta, és megjegyezte, hogy ennek fontos lépcsőfoka a tervezett beruházás. Az ötven hektáros területen, 9 milliárd forintos költséggel megépülő új naperőmű az egyik legjelentősebb fotovoltaikus rendszer lesz az országban.

 

MTI/T.D.