Paks

Új vezérigazgató a Paksi Atomerőmű Zrt. élén

Új vezérigazgató a Paksi Atomerőmű Zrt. élén

Pekárik Gézát, a paksi atomerőmű 53 éves műszaki vezérigazgató-helyettesét nevezték ki augusztus 15-től az erőmű új vezérigazgatójának, miután Hamvas István korábbi cégvezető nyugdíjba vonult.

Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az új vezérigazgatót bemutatva hangsúlyozta: a paksi atomerőmű az MVM Csoport zászlóshajója és legjelentősebb vagyonelemeinek egyike, amelynek értékét a technológia és a megtermelt áram mellett az itt dolgozók tapasztalata és elkötelezettsége adja. Süli János, az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter többek között arról beszélt, hogy a paksi atomerőmű által elért eredmények ismeretében vitathatatlan, hogy hosszú távon szükség van atomerőműre.

 

Új vezérigazgató a Paksi Atomerőmű Zrt. élén

A paksi atomerőmű az MVM Csoport zászlóshajója és legjelentősebb vagyonelemeinek egyike

 

Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy az MVM Csoport számára kiemelt jelentőségű Magyarország ellátásbiztonsága, ami nukleáris kapacitások nélkül nem biztosítható. "A paksi atomerőmű megbízható termelésén, és a bővülő megújuló portfóliónkon keresztül a társaságcsoport garantálni tudja a hazai villamosenergia-ellátás hosszú távú biztosítását" - tette hozzá. Pekárik Géza hangsúlyozta: az atomerőmű a biztonságot szem előtt tartó, hosszú távon eredményes és versenyképes gazdálkodás mellett megbízható, olcsó és környezettudatos villamosenergia-termelést tekinti legfontosabb feladatának. Úgy fogalmazott: "jövőképünk nem csupán az engedélyezett 20 éves üzemidő-hosszabbításra vonatkozik, hanem unokáink és az ő unokáik életére is, amihez szintén nélkülözhetetlen lesz az olcsó áram és a tiszta levegő".

 


MTI/T.D.